Η ιστορία μας

 

Η δημιουργία του Lord Byron School of Languages είναι η υλοποίηση του οράματος του Χάρη Νικολαίδη. Έχοντας σπουδάσει Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Goldsmiths College του University College of London (UCL) στο Λονδίνο και Ψυχολογία – Παιδαγωγική στο Université Paris 3 - Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι, δίδαξε την Αγγλική γλώσσα σε ενήλικες στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία για περίπου 10 χρόνια

Το 1987, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιουργεί το Lord Byron School of English, ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό για την εποχή του σχολείο Αγγλικής γλώσσας. Η φοιτητική κοινότητα αναγνωρίζει άμεσα την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών με αποτέλεσμα το σχολείο μας από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του να γίνει γνωστό για τις επιτυχίες του στις εξετάσεις του Cambridge FCE & CPE καθώς και για την επιτυχή εισαγωγή πολλών σπουδαστών του σε αξιόλογα Βρετανικά Πανεπιστήμια για Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές σπουδές.

Το 2002 το Lord Byron School of English συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία και ίδρυση του Πανελλήνιου Φορέα Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας – QLS (Quality Language Schools). Το σχολείο είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου και ο Χάρης Νικολαίδης τελεί εκλεγμένος αντιπρόεδρος για 3 θητείες συνολικής διάρκειας 12 ετών.

Παράλληλα, το σχολείο συμμετέχει ενεργά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ευρώπης και σε όλες τις αλλαγές που έχει επιβάλει το C.E.F. – Common European Framework of Reference for Languages (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αξιολόγησης και Διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα επίπεδα διδασκαλίας και αξιολόγησης των σπουδαστών μας είναι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές διατάξεις και προδιαγραφές.

Το Lord Byron είναι το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα που έγινε πλήρες μέλος του EAQUALS – European Association for Quality Language Services (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Παροχής Ποιοτικών Υπηρεσιών στις Ξένες Γλώσσες) μετά από μία λεπτομερή και αυστηρή επιθεώρηση (η οποία επαναλαμβανόταν ανά τριετία).

Από τον Ιανουάριο 2005 μέχρι σήμερα το Lord Byron, σε συνεργασία με Διακεκριμένους Φορείς Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη, συμμετέχει, ενεργά, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν στην διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Από το 2007, το σχολείο αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται Lord Byron School of Languages. Το τοπίο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση αλλάζει, ενώ η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα πιο απαιτητική. Το σχολείο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της εποχής καθώς και στις νέες επιθυμίες και ανάγκες των σπουδαστών του.

Από το 2009, ο Χάρης Νικολαίδης συνεργάζεται με το Τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως εξωτερικός συνεργάτης. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ενεργεί ως εξεταστής-βαθμολογητής των εξετάσεων TESPIS (Testing English for Specific purposes in Sciences) ενώ παράλληλα συμμετέχει σε μία σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με αντικείμενο την διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε ενήλικες και την επιλογή του διδακτικού υλικού ανάλογα με το επίπεδο τους. Συντονίζει την συγγραφή -με την βοήθεια του διδακτικού προσωπικού του τμήματος- εγχειριδίου Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2-C1 για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Χημείας.

Από το 2012, το Lord Byron School of Languages διευρύνει τις προσφερόμενες στους σπουδαστές του υπηρεσίες εγκαινιάζοντας συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς προσφοράς εργασίας στο εξωτερικό. Οι σπουδαστές του, παράλληλα με την πιστοποίηση τους στις ξένες γλώσσες, έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν επιπρόσθετες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ξεχωρίσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσληψής τους στο εξωτερικό. Δεκάδες σπουδαστές του ακολουθούν μία πετυχημένη πορεία στο αντικείμενό τους κυρίως στην Αγγλία αλλά και στην Σκωτία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία Βέλγιο και Σουηδία.

Από τον Ιανουάριο 2014, το Lord Byron, ως Εκπαιδευτικό Κέντρο, προσφέρει δωρεάν μαθήματα και πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα μέσω της δράσης του “e-gnosis: Εκπαιδευτείτε Δωρεάν” του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού "Equal Society" υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Το Φεβρουάριο του 2014, το Lord Byron υπογράφει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και την διδασκαλία ξένων γλωσσών προς όφελος των φοιτητών και αποφοίτων με την σύμπραξη του Γραφείου Διασύνδεσης, Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος.

Μετά από 27 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, ακόμα και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, το Lord Byron συνεχίζει να αναπτύσσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του, ακολουθώντας τις σύγχρονες επιταγές του α) Life Long Learning (Δια Βίου Μάθηση), β) Continuous Education (Συνεχιζόμενη/Συνεχής Εκπαίδευση) και γ) του LSP (Languages for Specific Purposes). Σταθερός Στόχος του Lord Byron School of Languages παραμένει η δημιουργία θετικών εμπειριών επιτυχίας και πραγμάτωσης των προσδοκιών των σπουδαστών του.