ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019 – 2020

Harry J.Nikolaides, Founder – Director of Studies

Πέρασαν τριάντα τρία  ολόκληρα χρόνια από τότε που γύρισα στην Θεσσαλονίκη από την Γαλλία και ίδρυσα το Lord Byron School με την καλή συνάδελφο και φίλη Δέσποινα Ευκαρπίδου. Θυμάμαι ήταν Μάιος του 1987.

Η πορεία του σχολείου Lord Byron είναι γνωστή.  Στην Θεσσαλονίκη ξεχωρίσαμε για την συνεργασία μας με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς της πόλης. Στην Ελλάδα διαπρέψαμε λόγω του EAQUALS  καθώς και  για την ίδρυση του QLS με μία ομάδα «ανήσυχων» συναδέλφων και  για μια πλειάδα  από πρωτοποριακά εκπαιδευτικά δρώμενα στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση. Στην Ευρώπη αφήσαμε τα ίχνη μας λόγω της συμμετοχής μας σε μια σειρά από Ευρωπαϊκά προγράμματα με συμμετοχή σχολείων, εκπαιδευτικών κέντρων και Πανεπιστημίων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και για την ενεργή δραστηριότητά μας στα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του European Centre of Modern Languages με έδρα στην Αυστρία. Τέλος, για την επιτυχή συνεργασία μας με την ΜΚΟ “Terre des Hommes” για την διδασκαλία Ελληνικών, Αραβικών και Αγγλικών σε πρόσφυγες, η οποία μας τιμά ιδιαίτερα.

Το Lord Byron σήμερα ανάμεσα στις άλλες αξιόλογες διακρίσεις που το κοσμούν,  είναι το μόνο Πιστοποιημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών  για την διδασκαλία και την διενέργεια εξετάσεων του TOLES – Test of Legal English Skills στη Β. Ελλάδα, αναγνωρισμένο από την Law Society of England & Wales.

Τελικά αυτό που μας τιμά περισσότερο, είναι οι μαθητές και σπουδαστές μας που πέρασαν μαζί μας ένα μικρό κομμάτι της ζωής τους όταν ήταν νέοι γεμάτοι δίψα για μάθηση και όνειρα για το μέλλον τους. Εξελίχθηκαν σε λαμπρούς και επιτυχημένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, ιατρούς, ακαδημαϊκούς δάσκαλους, επαγγελματίες και  πολιτικούς σήμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μας θυμούνται πάντα με τη νοσταλγία εκείνης της εποχής, του χθες και του τότε και αυτό ακριβώς είναι η μεγαλύτερη τιμή για  όλους εμάς στο Lord Byron και ειδικά για μένα σαν δάσκαλο που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε μία τάξη γεμάτη με νέους ανθρώπους με θετική ενέργεια και λαχτάρα για επιτυχία,  τα τελευταία…. σαράντα τρία χρόνια.

Αφήνω για το τέλος το μεγάλο μυστικό, όλους τους λαμπρούς δασκάλους και συνεργάτες που τιμούν το σχολείο Lord Byron και εμένα προσωπικά. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, δεν θα είχαμε ξεχωρίσει και δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *